In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek door drs. Frank Hovens

Eindelijk bereikte me vandaag vanuit de gemeente Meerssen het bericht dat dit overzichts epos (500 blz. en rijk geïllustreerd) over de historie van Meerssen in de zomer van 2017 zal verschijnen.

“Een geologische ‘Fundgrube’, ‘creatief met vuursteen’ in de prehistorie, een menselijk skelet op de vloer van een Romeinse villa op de Onderste Herkenberg, vroeg-middeleeuwse graven in Rothem, kleinzonen van Karel de Grote in Meerssen bijeen, koningin Gerberga beschuldigd van diefstal, monniken die oorkondes vervalsen, wonderen in de Proosdijkerk, eeuwen van oorlogsellende, ‘paapse stoutigheden’, Bunde bedreigd door de Maas, fraaie landhuizen, ‘Geulse bokkerijders’ op de pijnbank, een schuilkerk in Ulestraten in de ‘Franse Tijd’, de ‘Meerssener Bende’, een ‘papier fabrijk gezegd zonder einde’ in Weert, een burgemeester die zijn eer in een duel wil verdedigen, een antisemitisch tijdschrift, broedplaats van artistiek talent, terreur van een ‘broedervolk”.

Het zijn maar enkele van de vele onderwerpen die Frank Hovens in dit magistrale boekwerk zal belichten.Nu duidelijk is dat het minimum aantal voor-intekenaars van 500 gehaald is, kunnen andere belangstellenden het boek ook nog bestellen, echter zonder de mogelijkheid dat de naam van de persoon die het boek nu nog gaat bestellen in het boek zal worden vermeld.

Dit is een uniek boek voor alle Meerssenaren en oud-Meerssenaren met belangstelling voor de eigen historie. Lof voor de auteur die deze mammoet arbeid geklaard heeft en lof voor de gemeente die dit project mogelijk gemaakt heeft!!

PS: Degenen die een boek willen bestellen kunnen dat doen door een mail te sturen naar info@meersen.nl  met daarin de vermelding van naam, adres en telefoonnummer!

geschiedenisboek foto

Advertenties