limburg-door-vreemde-oogen_1478770662

Vandaag, zondag 9 juli, vond in Museum Land van Valkenburg op stijlvolle wijze de presentatie plaats van het Boek “Limburg door vreemde oogen”!
Het meer dan 500 blz. tellende boek geeft op indrukwekkende wijze in authentieke verslagen de persoonlijke indrukken weer van reizigers die onze huidige provincie in de 19e eeuw aandeden.

Limburg door vreemde oogen


Groeiende welvaart en de uitvinding van de trein vormen in de 19de eeuw de opmaat voor het  moderne massatoerisme. Een dagje uit is voor velen bereikbaar geworden. De toerist bleef echter het liefst in eigen land, maar hij wilde wel iets beleven. Dat kon in Limburg: de meest exotische van alle landsdelen. ‘Bergen’, grotten en snelvlietende beekjes, kloosters, kruisen en kapellen oefenden een grote aantrekkingskracht uit. In Valkenburg sprak de romantische ruïne tot de verbeelding. Qua geschiedenis, zeden en vooral de taal week Limburg af van de rest van Nederland. Limburg is een vreemd zusje, concludeert Samuel Kalff anno 1900.
Maar ook: Limburg kennen is Limburg beminnen!

Uitgeverij Leon van Dorp info@leonvandorp.nl

Het boek is een absolute aanrader voor iedereen die geboeid wordt door vroegere reisverhalen en interesse toont in de Limburgse geschiedenis en cultuur.

Jo Vromen, Maastricht

logo Leon van Dorp

Advertenties