Het lang verwachte boek omtrent allerlei historische zaken in het Land van Rode is eindelijke verschenen. Dit boek in de serie Historische Reeks Parkstad Limburg (nr.11) verschijnt officieel op 2 december a.s.

Voor alle info zie beneden staand artikel. Het is een ware “goudklomp”, waar we door allerlei complicaties op hebben moeten wachten. Maar het is er!!

Omvang: 276 bladzijden met illustraties in kleur en zwart-wit, hardcover, ISBN/EAN: 978-90-822416-6-2.

Facetten Land van Rode omslag‘Facetten uit de geschiedenis van het Land van Rode‘ [HRPL 11] gaat straks in de winkel € 24,00 kosten. U kunt nog intekenen tot en met 1 december 2017 voor de prijs van € 21,50. Het verschijnen van dit boek is door onvoorziene omstandigheden vertraagd, de eerdere berichtgeving hierover ten spijt. Momenteel wordt het boek gedrukt en gebonden. Vanaf 2 december is deze te koop bij Thermenmuseum en de plaatselijke boekhandels (Heerlen/Kerkrade). Na verschijnen is de bestelling af te halen op de boekpresentatie of daarna bij Thermenmuseum / Rijckheyt in  Heerlen, Coriovallumstraat 9. Het is ook mogelijk om de bestelling per post te ontvangen (hiervoor geldt € 4,50 aan porto- en verpakkingskosten). U krijgt een berichtje over het tijdstip van boekpresentatie, afhalen en/of toezenden. Wilt het boek komen afhalen hoeft u uiteraard de € 4,50 verzendkosten niet over te boeken {de webshop hebben we helaas nog niet op de keuzemogelijkheid kunnen aanpassen}. In de antwoordmail staat dat nog nader aangegeven.

INHOUD:
Het land van Rode: zijn naam, zijn territorium en zijn gebieders
door Lei Heijenrath
Macht en onmacht in de processen tegen de bokkenrijders. Brussel en de justitie in de Landen van ’s-Hertogenrade en Valkenburg (1740-1780)
door Mathieu Huynen en Hub van Wersch
Van ’s-Hertogenrade naar Limbourg sur Vesdre : Het tracé van de middeleeuwse Hertogsweg door Zuid-Limburg
door Lei Heijenrath
De abten van Kloosterrade en de justitiële praktijk in de 18e eeuw
door Lea Nijsten-Höfte†
De Staten van het Oostenrijkse Land van Rode in de 18e eeuw in vergadering bijeen
door Lei Heijenrath
Een erfeniskwestie in Kerkrade aan het einde van de 18e eeuw : Kan een moeder van haar dochter erven?
door Mathieu Huynen
De introductie van de aardappel rond 1740 in het Land van Rode
door Lea Nijsten-Höfte†
Over de staatkundige positie van het Oostenrijkse Land van ’s-Hertogenrade 1755-1780
door Lei Heijenrath

Jo Vromen (Visser)